Splošno

Politika spletnih piškotkov

Uporaba piškotkovNa spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.Kaj je piškotek ?Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.Prednosti piškotkovOb uporabi istega računalnika ( tablice ali telefona ) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja. Piškotki, ki jih uporablja naše spletno mesto, so zabeleženi v spodnji tabeli. Lastni piškotki so piškotki, ki jih naša stran potrebuje za delovanje. Ti piškotki niso namenjeni zbiranju vaših osebnih podatkov ali katerih koli drugih podatkov preko katerih bi vas lahko prepoznali pri ponovnem obisku. Kot taki ne zahtevajo vaše eksplicitne privolitve za namestitev in jih namestimo ne glede na to, če se strinjate z namestitvijo piškotkov ali ne. Piškotki za spremljanje statistike obiskanosti prav tako namestimo brez vaše izrecne privolitve. Ponudnik spremljanja statistike je Google preko storitve Google Analytics. Podatki o analitiki se pred pošiljanju Google-u anonimizirajo, prav tako pa ne dovolimo dostopa do podatkov osebju Google-a. Ostali piškotki so piškotki tretjih strani. Teh ne nameščemo dokler se ne strinjate z njihovo namestitvijo. 

Piškotek   Opis   Ponudnik    Rok trajanja  PHPSESSID   Ohranja podatke o brskanju in omogoča boljše in lažje delovanje spletne strani   Lastni piškotek   Ena ura _ga, _gat   Pomaga spremljati obiskanost spletnih strani in način uporabe, da lahko spletne strani še izboljšamo.   Google (preko domene telodrom.com)   Dve leti (_ga),10 minut (_gat) pnv_agree_cookies   Ohrani informacijo o seznanjenosti s piškotki in zasebnostjo   Lastni piškotek   Eno leto _utma, _utmb, _utmc, _utmt_player, _utmz, player, vuid   Omogoča ogled Vimeo video vsebin   Vimeo (preko domen player.vimeo.com in vimeo.com)   Dve leti (_utma),Pol ure (_utmb),Do konca seje (_utmc),10 minut (_utmt_player),Pol leta (_utmz),Eno leto (_player),Dve leti (vuid) bt2, vc, di2, dt, loc, ssc, ssh, sshs, uid, uit, uvc, lang   Piškotke namesti ponudnik vtičnikov za deljenje vsebin preko socialnih omrežjih Addthis   Addthis (preko domene addthis.com)   Dve leti (di2, loc, uid, uvc, vc),En mesec (dt) Kdt, external_referer, auth_token, _twitter_sess, _ga, _gat, guest_id, remember_checked_on   Piškotke namesti Twitter. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Twitter.   Twitter (preko domene twitter.com)   Od do konca seje do deset let Csm, datr, fr, locale, p, c_user, lu, presence, s, xs, csm, pl, sb   Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook.   Facebook (preko domene .facebook.com)   Do konca seje (p, presence),Dva meseca (c_user, csm, fr, pl, s, xs),Dve leti (datr, lu, sb) Apisid, consent, hsid, nid, otz, sapisid, sid, ssid   Piškotke namesti Google. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Google Plus.   Google (preko domene apis.google.com)   Od konca seje do 22 let Account_chooser, apisid, consent, gaps, hsid, lsid, nid, otz, sapisid, sid, ssid, _utma, _utmz   Piškotke namesti Google. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Google Plus.   Google (preko domene accounts.google.com)   Od konca seje do 2 leti Apisid, consent, hsid, login_info, nid, pref, sapisid, sid, ssid, visitor_info1_live, ysc, _ga, dkv, pr5vL.resume    Piškotke namesti Youtube. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko spletnega mesta Youtube.   Youtube (preko domene youtube.com)   Od konca seje do 22 let

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če si želite ogledati vaše trenutne nastavitve glede nameščanja piškotkov v vaš brskalnik ali želite vaše nastavitve spremeniti, kliknite tukaj.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Preberi več

Politika varovanja osebnih podatkov

Splošno

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnih strani. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnih strani, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu ponudnik posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje največ naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek; e-poštni naslov; telefonska številka; druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletnih straneh; druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu (če spletna stran to funkcionalnost omogoča).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Ponudnik bo osebne podatke obdeloval v naslednje namene:

Za komunikacijo z uporabnikom glede oddanih povpraševanj po izdelkih oz. v primeru vprašanj uporabnikov. V ta namen bo ponudnik osebne podatke hranil tako dolgo, dokler so ti potrebni za komunikacijo s stranko. Za pošiljanje občasnih e-novic o aktualnih dogodkih in ponudbah, o promocijski ponudbi in o ostalih zadevah, ki bi uporabnika morebiti zanimale. Ponudnik bo osebne podatke za te namene hranil samo ob eksplicitnemu in nedvoumnemu predhodnemu soglasju uporabnika. Osebne podatke bo hranil do preklica, ki ga uporabnik lahko poda s poslanim sporočilom na e-naslov info@montazajezek.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva:

Odjavo od prejemanja e-novic (v kolikor jih prejema) s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. Po odjavi bo ponudnik podatke izbrisal v kolikor jih ne potrebuje za druge namene s katerimi se je uporabnik predhodno strinjal ali jih ponudnik hrani na podlagi drugih pravnih podlag. Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@montazajezek.si. Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih ponudnik hrani in/ali obdeluje, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@montazajezek.si. Izvoz in vpogled do osebnih podatkov, ki jih ponudnik hrani in/ali obdeluje, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@montazajezek.si.

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegovih spletnih strani. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen:

pogodbenim obdelovalcem, ki za upravljavca izvajajo podporo za obdelavo osebnih podatkov za posamezne namene, za katere je bila podana privolitev, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi, razen v namene, ki jih uporabnik eksplicitno in nedvoumno predhodno dovoli. Ponudnik podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo predhodno soglašal. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani (spletne trgovine). Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Preberi več