Thermofloc

Celoten izolacijski sistem THERMOFLOC, sestavljen iz medsebojno odlično usklajenih komponent, temelji na dolgoletnih izkušnjah in je proizvod praktično usmerjenih rešitev. Naši prodajni partnerji širom Evrope zagotavljajo najvišjo kakovost izvedbe in servisa ter so v veliki meri odgovorni za pozitiven razvoj vrhunske blagovne znamke THERMOFLOC.

Naši izolacijski sistem nudi naravne izolacijske rešitve od temeljev do strehe za vse novogradnje, kot tudi za nizkoenergetske in pasivne hiše ter obnove oz. naknadne izolacije obstoječih objektov
 

Blagovna znamka THERMOFLOC, ki jo je podjetje Peter Seppele Gesellschaft m.b.H. razvilo pred več kot dvajsetimi leti, se je v zadnjem času uvrstila med vodilne blagovne znamke trajnostnih izolacij. Celoten izolacijski sistem THERMOFLOC, sestavljen iz medsebojno odlično usklajenih komponent, temelji na dolgoletnih izkušnjah in je proizvod praktično usmerjenih rešitev. Naši prodajni partnerji širom Evrope zagotavljajo najvišjo kakovost izvedbe in servisa ter so v veliki meri odgovorni za pozitiven razvoj blagovne znamke THERMOFLOC. Naši izolacijski sistem nudi naravne izolacijske rešitve od temeljev do strehe za vse novogradnje, kot tudi za nizkoenergetske in pasivne hiše ter obnove oz. nakdandne izolacije obstoječih objektov.

THERMOFLOC katalog

Celulozna izolacija

Z izolacijskim materialom THERMOFLOC v kombinaciji s folijo  za parno oviro Thermofloc, strešnim opažnim in pripadajočo lepilno tehniko, dobite prepusten in učinkovit izolacijski sistem, ki ustreza najvišjim kakovostnim zahtevam.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG
Preberi več

Vpihan izolacijski material

Celulozna izolacija se pod zračnim tlakom preko cevi dovaja v votle predele gradbenih elementov, kjer popolnoma zatesni vse prostore, tako da se ustvari brezstična in  kompaktna  izolacijska plast. Tako vgrajena izolacija popolnoma onemogoči direkten prehod zraka in s tem povezane toplotne izgube.Ta posebna tehnika vpihovanja ima pomembne prednosti tako za izvajalce, kot tudi za investitorje. Vgradnja difuzijsko odprte izolacijske plasti, pa investitorju zagotavlja zdravo in prijetno bivalnookolje.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG
Preberi več

Izolacijsko nasutje za pod tlake (estrihe)

Za boljšo ročno obdelavo je pakiran izolacijski material nekoliko stisnjen. Talno nasutje THERMOFLOC je pakirano v 12-kilogramskih vrečah, na vsaki paleti pa je 24 vreč. Izolacijski material v želeni debelini enakomerno potresemo in ga nato gladko poravnamo. Poraba je približno 35kg/m3.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG
Preberi več

Izolacijski peleti

Granulat debeline zrn 3 – 8 mm se enostavno nasuje v želeni višini in nato gladko poravna. Tako lahko ustvarimo podtalne konstrukcije v višini od 30 do 80 mm.Zaradi svoje visoke nasipne teže ( 500 kg /m3) je izolacijski granulat THERMOFLOC primeren predvsem za gradnjo nosilnih izolacijskih plasti, ki imajo odlične zvočno izolacijske lastnosti. Neglede nato, ali je strop iz betona ali lesenih t ramov, lahko z izolacijskim granulatom THERMOFLOC bistveno izboljšamo izolacijske lastnosti obeh vrst konstrukcije.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG

 

Preberi več

Sekundarna folija za streho

Trakovi so odporni na UV,posebej trpežni in difuzijsko odprti. Sekundarne folije za streho se na streho prekrivno namestijo na zunanjo stran podkritino, in pritrdijo z žeblji, tako da se zagotovi optimalna neprepustnost za veter in dež. Opažne deske se pribijejo neposredno na strešne folije in s tem hkrati tudi pritrdijo. Prosimo, upoštevajte, da ima sekundarna folija življenjsko dobo na prostem največ tri mesece, za to je kritino treba namestiti najkasneje v dveh mesecih.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG
Preberi več

Membranska parna ovira

Uporabljajo se predvsem na notranji strani stenskih in strešnih konstrukcij. Zaradi ojačitve so za parne ovire značilne visoke pretržne vrednosti (zelo težko se pretrgajo).

Membranske parne ovire THERMOFLOC se uporabljajo na notranji strani zračnih in nezračnih strešnih konstrukcij ter pri stenah lesenih gradenj. Z membransko parno oviro THERMOFLOC preprečimo prepih in prehod vlage  v toplotno izolacijo na šibkih (votlih) mestih konstrukcije.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG  

Preberi več

Thermobag

THERMOBAG za optimalno toplotno zaščito sestoji iz parne ovire na notranji strani ( sd vrednost ca.10,0 m) ter difuzijsko odprte in vodoprepustne PP membrane ( sd vrednost < 0,04 m) na zunanji strani. THERMOBAG nenadomesti funkcije podeskanja, temveč vgrajeni izolacijski material ščiti pred vremensko pogojeno vlažnostjo in zračnim tokom. Le strokovno izvedena izolacija z izbiro pravilne količine polnila zagotavlja optimalne izolacijske lastnosti.  Oceno vpliva vgradnje izolacije na prehod toplote in morebitno kondenzacijo pare, je potrebno izdelati pred vgradnjo izolacije.

THERMOFLOC katalog PRENESI KATALOG
Preberi več